سامانه جامع نظارت تصویری دانشگاه ملی چینهوا (Tsing Hua)
راه اندازی سامانه جامع نظارت تصویری در دانشگاه ملی چینهوا (Tsing Hua) از جمله طرح های بسیار موفق ویوتک است که در تایوان اجرا شده است. دانشگاه ملی چینهوا در شهر سینچو تایوان واقع شده و یکی از واحدهایی است که ارتباط سنت و مدرنیته در آن ظهور یافته است. تمرکز اصلی این دانشگاه بر روی رشته های علوم انسانی، علوم اجتماعی و مدیریت بوده و اخیرا به طرز چشمگیری در این حوزه ها رشد یافته است. در نتیجه چنین روندی است این دانشگاه به یکی از برترین دانشگاه های تایوان تبدیل شده است. گفتنی است که این دانشگاه اخیرا به موفقیت های چشمگیری در زمینه های:
- کسب جوایز نوبل در رشته فیزیک؛
- کسب جایزه نوبل در شیمی؛
- کسب جایزه بزرگWolf ؛
نائل آمده است. بدون شک این پیشرفت علمی در گرو رشد داخلی دانشگاه ملی چینهوا بوده است. از این رو اشاره به این مورد ضروری است که در پشت پرده ی این موفقیت ها ۱۰۰۰ نفر کارمند دانشگاه، ۱۶۰۰۰ نفر دانشجو، ۷ کالج، ۱۷ بخش اداری و ۲۲ موسسه فارغ التحصیلی مشغول به فعالیت هستند.
چالش هایی فراتر از امنیت در سامانه جامع نظارت
بدون شک رشد قابل توجه و عملکرد استثنایی دانشگاه ملی چینهوا تغییراتی را در ساختارها وجود آورده که موجبات نیاز به یک سامانه جامع نظارت را بارز می نمود. بر این اساس نظارت بر فضای وسیع دانشگاه چینهوا با وسعتی برابر با ۲۴۰ هکتار که مشتمل بر دریاچه، تپه ها، زمین های ورزشی و غیره است، چالشی عظیم به شمار می آمد. علاوه بر این، سامانه نظارت تصویری آنالوگ قدیمی به کار گرفته شده در این دانشگاه نیز دیگر جوابگوی سامانه نظارتی نبود. چرا که این سامانه قدیمی متشکل از شبکه ای پیچیده از کابل های کواکسیال و دوربین مداربسته آنالوگ بود که از قابلیت کافی برای ثبت و ارائه تصاویر با کیفیت بالا نبودند. در چنین شرایطی مدیریت دانشگاه نیازمند بهترین دوربین مدار بسته و یک سیستم نظارت تصویری هوشمند بود.
بدین ترتیب مدیران دانشگاه چینهوا می بایست برای تجهیز سامانه جامع نظارت تصویری از دوربین مداربسته تحت شبکه (دوربین مداربسته IP) استفاده می نمودند. دلیل اصلی به کارگیری دوربین مداربسته آی پی کیفیت بالای تصاویر دیجیتالی تهیه شده آن و سایر قابلیت های فناورانه آن بود که امکان استفاده از آن در بسیاری از وضعیت های جوی را میسر می نمود.
چالش افزایش ترافیک در دانشگاه
علاوه بر چالش های یاده شده در تجهیز سامانه جامع نظارت تصویری دانشگاه چینهوا، افزایش ترافیک وسائط نقلیه نیز چالشی قابل توجه به شمار می آمد. برای غلبه بر این مشکل دانشگاه نیازمند یک مرکز کنترل ترافیک با تجهیزات پیشرفته به همراه دوربین مداربسته پلاک خوان (LPR) بود. از نظر مدیران دانشگاه ملی چینهوا این اقدام قطعا در حفظ سلامت برندگان آتی جوائز نوبل دانشگاه کاری بسیاری ضروری بود. بدین ترتیب مدیران دانشگاه با امید این که چالش های پیش روی توسط فناوری های نوین رفع شود، با نمایندگی رسمی ویوتک در شهر سینچو وارد مذاکره شدند.
راه حال های ویوتک در تجهیز سامانه
راه حل های ارائه شده توسط نمایندگی VIVOTEK جهت تجهیز مرکز نظارت تصویری مورد نظر دانشگاه شامل موارد زیر بود:
- نصب دوربین ویوتک IP به تعداد ۴۲۰ عدد در جای جای دانشگاه ملی چینهوا؛
- ایجاد شبکه دوربین های مداربسته به وسیله تجهیزات شبکه مشتمل بر: ۲۰ دستگاه سوئیچ PoE غیر مدیریتی و یک دستگاه سوئیچ مدیریتی؛
دوربین ویوتک IB8369A
پیشرانه ی سامانه جامع نظارت تصویری در دانشگاه ملی چینهوا دوربین مداربسته بولت ویوتک مدل IB8369A و نسخه قدیمی تر آن یعنی مدل IB8369 بود. دوربین ویوتک مدل IB8369A عموما برای کاربردهای متنوع در فضاهای باز طراحی شده که مجهز به یک سنسور ۲ مگا پیکسل است. وضوح تصویر این دوربین برابر با ۱۹۲۰×۱۰۸۰ با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه است که بدین ترتیب تصویری با کیفیت عالی ارائه می دهد. این مدل از دوربین های مدار بسته ویوتک مجهز به فناوری Smart Stream II هستند که موجب می شود دوربین به صورت خودکار مناطق پر اهمیت تصویر را شناسایی و بهینه سازی نماید. گفتنی است که بدین ترتیب دوربین IB8369Aمی تواند تا۵۰ درصد در مصرف فضای تجهیزات ذخیره سازی صرفه جویی کند.
قابلیت های دیگر
از آنجا که محققان و دانشجویان عموما در ساعات شبانه نیز مشغول به مطالعه و تحقیقات خود هستند، سامانه جامع نظارت تصویری نیز باید با توجه شرایط به صورت شبانه روز مشغول به کار باشد. از این رو انطباق IB8369A با شرایط نور شبانه با توجه به بهرمندی از قابلیت مادون قرمز دید در شب و حداکثر برد ۳۰ متر از جمله گزینه های مناسب کاربردی در دانشگاه ملی چینهوا به شمار می آمد.
از سوی دیگر با توجه شرایط جوی ناپدار کشور تایوان و طوفان های شدید این کشور، برخورداری از استاندارد IP66 از دیگر مزیت های این دوربین مداربسته به شمار می آمد که موجب می شد تا دوربین در سلامت کامل به ثبت تصاویر بپردازد. علاوه بر این، برخورداری از استاندارد IK10 نیز دوربین را در برابر هر گونه فعالیت خرابکاری احتمالی توسط دانشجویان را تضمین می نمود.
دوربین پلاک خوان ویوتک مدل IP816A-HP
نیاز های اعلامی از سوی دانشگاه ملی چینهوا بدین ترتیب بود که سامانه جامع نظارت تصویری می بایست به صورت یکپارچه عمل نماید. بر این اساس کارشناسان نمایندگی ویوتک در غلبه بر چالش های ترافیکی از دوربین مداربسته ویوتک باکس مدل IP816A-HP جهت پاسخگویی به نیاز های ترافیکی بهره جستند. دوربین پلاک خوان ویوتک مدل IP816A-HP از جمله دوربین های ۲ مگا پیکسل ویوتک است که با سرعتی برابر ۶۰ فریم در ثانیه تصاویر را ثبت می نماید. علاوه بر این IP816A-HP از فناوری WDR Pro نیز بهره می برد. این فناوری موجب می شود تا دوربین در شرایط نور شدید و کنتراست زیاد تصاویری با وضوح مطلوب را ثبت نماید.
علاوه بر موارد یاد شده بهرمندی از فناوری SNV یا حداکثر دید در شب نیز این قابلیت را به دوربین می افزاید تا دوربین در شرایط نوری ضعیف با بهرگیری از تصاویری با کیفیت بالا، بر وضعیت ترافیکی نظارت داشته باشد.
سوئیچ مدیریتی AW-GEV-264A-370
به بیان ساده سامانه جامع نظارت تصویری صرفا شامل یک دستگاه دوربین در نقش چشم نیست. بلکه این سامانه نیازمند سایر تجهیزاتی است که به شبکه نظارت تصویری هویت می بخشد. بدین ترتیب کارشناسان راه اندازی سامانه نظارت تصویری جهت تکمیل شبکه نظارتی از سوئیچ مدیریتی AW-GEV-264A-370 استفاده نمودند. استفاده از این سوئیچ موجب شد تا کارکنان بخش حراست دانشگاه چینهوا قادر به مدیریت تمامی تجهیزات در شبکه شده و کلیه خطاهای احتمالی ناشی از عملکرد انسانی را به حداقل برسانند. این سوئیچ از قابلیت نمایش گرافیکی نقشه و عوارضی برخوردار است که امکان درک بهتر وضعیت شبکه و دستگاه را برای کاربر میسر می سازد. همچنین سوئیچ به کاربران بخش حراست دانشگاه ملی چینهوا کمک می کنند تا علاوه بر نظارت بر حوزه های مورد نظر، هر گونه اتصال و مشکل در دستگاه ها را شناسایی نموده و به گونه آسان از آن ها نگهداری نمایند.