در حال بارگزاری...

تعمیر دوربین مداربسته تحت شبکه (دوربین های IP)

در این بخش قصد داریم اطلاعاتی کلی در رابطه با تعمیر دوربین مداربسته تحت شبکه و عیب یابی دوربین های مداربسته IP ارائه دهیم. در مطالب پیشین اطلاعاتی در رابطه با تعمیر دوربین های مدار بسته آنالوگ ارائه گردید اما موضوعات در این حوزه متفاوت خواهد بود. در حالت کلی مهمترین مراحل در روند بررسی و عیب یابی دوربین های مداربسته تحت شبکه به شرح زیر است.

سرفصل های عمده در تعمیر دوربین های IP

  1. ریست (Reset) یا ریبوت (Reboot) کردن دوربین.
  2. انجام عمل پینگ (Ping) دوربین و شناسایی آن.
  3. کنترل و ارزیابی جدول های ARP (Address Resolution Protocol Tables).
  4. بررسی و اعتماد قطعی به عدم ناسازگاری در شبکه.
  5. بررسی کلیه اتصالات الکتریکی دوربین.
  6. بررسی کلیه کابل کشی های شبکه.
  7. بررسی درستی نام کاربری (Username) و کلمه عبور (Password).
  8. به روز رسانی (Update) نرم افزار دوربین مداربسته تحت شبکه و NVR .
  9. درخواست پشتیبانی از نمایندگی دوربین مداربسته و نمایندگی NVR.
  10. بازگردانیدن تنظیم دوربین و NVR به حالت کارخانه.

ریست (Reset) یا ریبوت (Reboot) کردن دوربین

بسیاری از کارشناسان شبکه و فناوری اطلاعات و ارتباطات معتقدند که در تعمیر دوربین مداربسته تحت شبکه ریبوت (Reboot) کردن تجهیزات شبکه پیش از انجام هر عملی جهت رفع مشکلات، یک اصل طلایی به حساب می آید. این فرآیند (ریست یا ریبوت) در دوربین مداربسته تحت شبکه و NVR ها موجب می شود تا کش سیستم تخلیه شده و دوربین به راحتی تنظیمات مطلوب خود را بازیابی نموده و سرانجام اتصال نود ها (Network Nodes) برقرار گردد. این کار یکی از اولین اقدامات کم هزینه ای است که می توان پیش از هر گام دیگری آن را آزمایش کرده و بدون نیاز به تحولات زائد در شبکه بسیاری از مشکلات را بر طرف نمود.

برای این منظور تنها کافی است تا منبع تغذیه دوربین مداربسته یک بار خاموش و روشن شده و یا آن که به وسیله ی منو، دستگاه ریست (Reset) شود. در ادامه می بایست به مدت ده الی پانزده ثانیه منتظر مانده و سپس منبع تغذیه را وصل نمایید.

ریست (Reset) یا ریبوت (Reboot) کردن دوربین

انجام عمل پینگ (Ping) و شناسایی دوربین در شبکه

به منظور انجام عمل پینگ (Ping) دوربین و شناسایی آن دستور Prompt Command می بایست در محیط ویندوز صادر شود. در ادامه این روند، صفحه دستور مبتنی بر Dos باز خواهد شد. سپس برای اطمینان از اتصال دوربین به شبکه کامپیوتری ، نیاز است تا دستور پینگ (Ping) در صفحه دستور مبتنی بر Dos تایپ گردد. در صورتی که پاسخ “مقصد غیر قابل دسترسی” (Unreachable Host Destination) و یا “درخواست خارج از زمان مقرر” (Out Timed Request) نمایش داده شد بدین مفهوم خواهد بود که شما به وسیله شبکه به دوربین مورد نظر دسترسی ندارید. دلایل متعددی می تواند در بروز چنین مشکلی ایفای نقش نماید. یکی از شایع ترین دلایل در این خصوص می تواند قرارگیری دوربین و کامپیوتر بر روی ۲ شبکه که در اصطلاح Subnet  گفته می شود، تلقی گردد. 

انجام عمل پینگ (Ping) و شناسایی دوربین در شبکه

کنترل و ارزیابی جدول های ARP   (Address Resolution Protocol Tables)

طی روند عیب یابی و تعمیر دوربین مداربسته تحت شبکه نیاز است تا جدول های ARP (Address Resolution Protocol Tables) برای بررسی آدرس هایIP  و MAC از نظر تطابق با یکدیگر بررسی شود. قابل توجه است که اطلاع از MAC آدرس یکی از نکات کلیدی برای دستیابی به IP آدرس دوربین تحت شبکه تلقی می گردد. عموما MAC آدرس بر روی بدنه ی بسیاری از دوربین های تحت شبکه چاپ می شود. از این رو پیشنهاد می شود MAC آدرس و IP آدرس این دسته از دوربین های مداربسته در بایگانی اطلاعات مربوط به دوربین های مداربسته ذخیره گردد.

همچنین به مانند عمل پینگ (Ping) و شناسایی دوربین در شبکه، دستور ARP نیز از این قابلیت برخوردار است تا MAC آدرس و IP آدرس تجهیزات شبکه را نمایش دهد. بدین منظور کافیست تا در محیط Dos دستور ARP را تایپ کنید. بر این اساس با داشتن MAC آدرس قادر به دستیابی به IP آدرس، و با در دسترس داشتن IP آدرس قادر به دسترسی به MAC آدرس خواهید بود.

کنترل و ارزیابی جدول های ARP   (Address Resolution Protocol Tables)

بررسی و اعتماد قطعی به عدم ناسازگاری در شبکه

از جمله موارد قابل توجه در عیب یابی و تعمیر دوربین مداربسته تحت شبکه عدم یکسان بودن IP آدرس دوربین ها است. این موضوع موجب شود تا دسترسی هر دو دوربین به شبکه دچار اختلال گردد. باید توجه نمود که خطاهای تایپی در زمان ثبت IP آدرس ها، گیت وی (Gateway) یا سابنت (Subnet) آسیب های جدی و گوناگونی به تجهیزات شبکه وارد کند. برای ممانعت از چنین خطاهایی استفاده از دستور ARP و بررسی خطاها به میزان قابل توجهی می تواند چنین مشکلاتی را کنترل نماید.

بررسی کلیه اتصالات الکتریکی دوربین

در تعمیر دوربین مداربسته تحت شبکه گاهی دیده شده است که بدون توجه اتصالات الکتریکی دوربین، سایر بخش ها مورد آزمایش قرار گرفته است. بسیاری از دوربین های مداربسته تحت شبه از لامپ های LED برخودار هستند که حالت های فعال، اتصال به شبکه و انتقال داده را نمایش می دهند. در برخی مدل ها نیز لامپ های LED در داخل بدنه دوربین جایگذاری شده اند. در دوربین هایی که از سیستم POE پشتیبانی نمی کنند به یک منبع تغذیه الکتریکی خارجی نیاز است. در این موارد و در صورت خاموش بودن لامپ های LED لازم است تا منبع تغذیه خارجی دوربین مورد بررسی واقع شود. اما در مورد دوربین هایی که از سیستم POE پشتیبانی می کنند شرایط به نحو دیگری است. چنانچه در این موارد دوربین فاقد جریان الکتریکی باشد ابتدا باید اتصال سوئیچ POE به Midspan بررسی شود.

بررسی کلیه اتصالات الکتریکی دوربین

در ادامه باید اطمینان حاصل نمود که دوربین توان الکتریکی متناسب را دریافت می نماید. برخی از دوربین ها مانند: دوربین های دارای سیستم خنک کنند و دوربین اسپید دام (PTZ) عموما نیازمند High POE – W+POE 30 – W+POE 60 هستند. این مقدار در حالت کلی بیش از ۱۵ وات انرژی الکتریکی تامین شده توسط سوئیچ POE است. اینچنین دوربین هایی با ۱۵ وات انرژی الکتریکی تامین شده توسط سوئیچ روشن شده و به شبکه متصل می شوند، اما قادر به ارسال تصویر نخواهند بود. در موارد دیگری نیز دیده شده است که خود سوئیچ PoE مشکل ساز بوده است. مشکل از آن جا ناشی می شود که برخی از سوئیچ ها قادر به تامین انرژی ۱۵ وات برای همه درگاه ها نیستند.

بررسی کلیه کابل کشی های شبکه

در تعمیر دوربین مداربسته تحت شبکه یکی مهمترین عناصر کابل شبکه است. در صورت وجود مشکل در این بخش از تجهیزات شبکه قطعا سامانه نظارت تصویری تحت شبکه با مشکل مواجه شده و تصویری قابل مشاهده نخواهد بود. باید توجه نمود که در صورتی که چراغ های اتصال در حالت چشمک زن نباشد به احتمال زیاد مشکل از کابل شبکه است. اغلب کارشناسان معتقدند که بسیاری از اشکالات پیش آمده در شبکه کامپیوتری به دلیل مشکلات موجود در کابل کشی شبکه های کابلی است. گفتنی است که کوچکترین خطا در اتصالات منجر به بزرگترین پیامد ها خواهد بود.

در فرآیند تعمیر دوربین مداربسته تحت شبکه و کابل ها، کنترل سائیدگی، اتصالات و پیچ خوردگی کابل ها اولین گام مهم برای رفع مشکلات است. لازم به ذکر است که در اتصال پچ پنل و کابل هایی که بدون توجه به اصول و به صورت دستی صورت گرفته است، امکان اختلال در شبکه به دلیل شُل شدن اتصالات و پیچ خوردگی کابل ها بسیار بالاست. لازم به ذکر است که در برخی موارد انرژی الکتریکی که توسط یک کابل به دوربین انتقال می یابد، قابلیت روشن نمودن دوربین را دارد. اما به دلیل متقاطع بودن کابل های دیتا و یا عدم اتصال صحیح کابل ها، شاهد عملکرد صحیح شبکه نخواهیم. در چنین مواردی استفاده از یک تستر (Tester) برای بررسی کابل ها پیشنهاد می گردد.

بررسی کلیه اتصالات الکتریکی دوربین

بررسی درستی نام کاربری (Username) و کلمه عبور (Password)

در صورتی که اجرای صحیح پینگ میسر بوده و اتصال به دوربین از طریق VMS (Video Management Software) و یا مرورگر وب

مقدور نباشد، احتمالا مشکل در وارد نمودن ناصحیح نام کاربری (Username) و کلمه عبور (Password) است. در چنین شرایطی طی تعمیر دوربین مداربسته تحت شبکه پیشنهاد می شود تا از کلمه عبور پیش فرض دوربین استفاده شود. در صورتی که با استفاده از این اطلاعات پیش فرض نتیجه ای حاصل نشود، لازم است تا اطلاعات جدید دوربین کسب شود. در حالت کلی تنظیمات اولیه دوربین کاربران را مجبور به تغییر کلمه عبور اولیه دوربین می کند. این کار در اصل به منظور ارتقا سطح امنیت دوربین است. اما همین فرآیند در مورادی که نیاز به عیب یابی مشکلاتی برای تکنسین ها به وجود می آورد. در این شرایط بهتر است تا با نمایندگی دوربین مداربسته تحت شبکه و یا واحد تعمیر دوربین مداربسته تحت شبکه تماس حاصل کنید. 

به روز رسانی (Update) نرم افزار دوربین مداربسته تحت شبکه و NVR

برخی از مشکلات دوربین های مداربسته تحت شبکه زمانی به وجود می اید که نسخه Firmware دوربین قدیمی بوده و به روزرسانی نشده باشد. به عنوان مثال ممکن است دوربین روشن شده و کاربر حتی در صفحه وب به آن دسترسی داشته باشد. اما کاربر قادر به اتصال به دروبین از طریق VMS نباشد. در چنین شرایطی می بایست نسخه Firmware دوربین با آخرین نسخه Firmware منتشر شده توسط تولید کننده مقایسه شده و در صورت لزوم به روزرسانی شود. چنین به روز رسانی هایی گاهی منجر به خطاهایی نیز می شود. از این رو توجه به کلیه جزئیات به هنگام به روز رسانی از ضروریات محسوب می شود.

به روز رسانی (Update) نرم افزار دوربین مداربسته تحت شبکه و NVR

درخواست پشتیبانی از نمایندگی دوربین مداربسته و نمایندگی NVR

در صورتی که کلیه پیشنهادها و توصیه های پیش گفته را انجام داده اید و همچنان مشکلات موجود در دوربین مداربسته تحت شبکه شما بر طرف نشده است، به وبسایت تولید کننده دوربین مدار بسته مراجعه نمایید. در داخل سایت تولیدکنندگان عموما بخش هایی برای رفع مشکلات و عیب یابی سیستم ها در نظر گرفته شده است. اما در صورتی که قادر به پیدا کردن راه حلی در این وبسایت ها برای مشکل خود نشدید می بایست با پشتیبانی آنها تماس بگیرید. بخش های پشتیبانی معمولا از امکانات خاصی جهت برطرف نمودن مشکلات برخوردار هستند. این بخش ممکن است امکان اتصال اینترنتی به دوربین شما را داشته و به صورت از راه دور مشکل دوربین شما را رفع نماید.

درخواست پشتیبانی از نمایندگی دوربین مداربسته و نمایندگی NVR

بازگردانیدن تنظیم دوربین و NVR به حالت کارخانه

برخی کارشناسان معتقدند که در تعمیر دوربین مداربسته تحت شبکه بازگردانیدن تنظیم دوربین و NVR به حالت کارخانه موثرترین روش در رفع مشکلات است. این روش بر خلاف ریست (Reset) یا ریبوت (Reboot) کردن دوربین و تجهیزات، تمامی پیکربندی ها و تنظیمات حذف شده و دستگاه به حالت تنظیمات اولیه کارخانه باز می گردد. در بسیاری از دوربین های IP یک سوراخ کوچک سوزنی در بخش پشتی دوربین قرار دارد که با فشار دادن آن بازگردانیدن تنظیم دوربین به حالت کارخانه میسر می شود.

اغلب مشاهده می شود که سیستم عامل دوربین مختل شده و موجب آسیب دیدگی دوربین می شود. در این شرایط بازگردانیدن تنظیم دوربین به حالت کارخانه، دستگاه را به یک نقطه مرجع معتبر که راه اندازی دوباره دستگاه می تواند از آنجا شروع شود، انتقال می دهد. اما علی رغم مزیت هایی که در باب بازگردانیدن تنظیم دوربین و NVR به حالت کارخانه برشمرده شد، لازم به یاد آوری است که می بایست قبل از هر گونه اقدام می بایست با واحد های پشتیبانی مشورت نمود.

بازگردانیدن تنظیم دوربین و NVR به حالت کارخانه

با تمامی این اوصاف توجه داشته باشید که تعمیر دوربین مداربسته تحت شبکه کاری بسیار تخصصی بوده و مراجعه به واحد تعمیر دوربین مداربسته می تواند بسیاری از مشکلات پیشبینی نشده را رفع نماید.

EN / PR