عملکردی فراتر از امنیت: ظهور دوربین های مدار بسته نسل جدید
یکی از جدیدترین فن آوری های امروزه دوربین های مدار بسته نسل جدید است که نقش چشمگیری در مدیریت واحد های اجتماعی دارد. بعد از جنگ جهانی دوم، همه گیری بیماری کرونا (COVID-19) نشانی از بزرگترین شکست مدیریت واحد های اجتماعی محسوب می شود. با وجود عادی شدن نسبی شرایط، بسیاری از مردم نسبت به آینده احساس نگرانی دارند. گفته می شود که بر اساس بررسی های اخیر، ۶۰٪ خریداران از رفتن به فروشگاه های مواد غذایی ترس دارند. همچنین ۷۳٪ مردم نیز تردد کمتری به فروشگاه های فیزیکی انجام می دهند.
در کنار این موارد، گزارش هایی در رابطه با اضطراب ناشی از بازگشت به محل کار نیز مطرح شده است. این گزارش حاکی از آن است که ۶۶٪ از کارکنان پس از بازگشت به محل کار پس از COVID-19 احساس ناراحتی می کنند. مدیران مشاغل و کارفرمایان برای کاهش این ترس ها و ایجاد محیط های ایمن در داخل و اطراف ساختمان های خود، تمام تلاش خود را می کنند. طی این اقدامات هزینه های هنگفتی در زمینه فن آوری های جدید ایمنی – از جمله به روزرسانی پروتکل های بهداشتی در معماری داخلی که از COVID-19 محافظت می کنند- به بار آمده است.
صرفه جویی در هزینه و افزایش امنیت با دوربین های مدار بسته نسل جدید
سوال این جاست که آیا ساختمان سازان، صاحبان مشاغل خرده فروشی و سایر ذینفعان می توانند با اعمال قابلیت های جدید در زیر ساخت های خود نسبت به کاهش هزینه ها موفق باشند؟ گسترش استفاده از دوربین های نسل جدید که مجهز به قابلیت تجزیه و تحلیل تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی هستند، موضوعی فراتر از امنیت و برآورده شدن مقررات بهداشتی است. این دقیقاً همان جایی است که الگوریتم های تجزیه و تحلیل ویدیویی به مرحله اجرا در می آیند. در مرحله بعد، یک رویکرد تکاملی جدید نسبت به سیستم عامل های دوربین های اوپن پلتفرم نوید فرصت های جدید را می دهد.
طی دهه گذشته، دوربین های مداربسته از دستگاه های ضبط تصویر ساده به حسگرهای داده پیچیده تکامل یافته اند. دوربین های مدار بسته داده های ارزشمند ارائه می دهند که در حال تبدیل شدن به یک هنجار هستند. همچنین داده های این دوربین ها می توانند به روش های مفید تحلیل و مورد استفاده قرار گیرند. از سال ۲۰۱۶ شرکت بوش (Bosch) در تمام دوربین های تحت شبکه (IP camera) خود تحلیل تصویر را به صورت استاندارد ارائه داده است. این فن آوری مطمئن تر از اپراتورهای انسانی، امکان شناسایی خودکار تهدیدات امنیتی را فراهم می آورد. از سوی دیگر این تجزیه و تحلیل های ویدئو اطلاعات توانمندی برای بهبود امنیت مشاغل، افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها با رویکردی فراتر از امنیت فراهم کرده است.
گسترش عملکرد فراتر از امنیت با دوربین های مدار بسته نسل جدید
امروزه دوربین های مدار بسته جدید از این قابلیت برخوردار هستند تا اپراتور را به هنگام بروز رفتارهای مشکوک و یا حضور اشیا مشکوک آگاه سازند. داده های به دست آمده از چنین دوربین هایی نیز می توانند با استفاده از یک راه حل نرم افزاری هوشمند تثبیت شوند. ویجت های (Widget Toolkit) تعریف شده برای مباحث هوشمندی کسب و کار (Business Intelligence) ضمن اندازه گیری سطح اشباع و تعداد حاضرین در ساختمان، فرآیند شکل گیری جمعیتی را ارائه می دهند. این ویجت ها در ترکیب با داده های پخش مستقیم فیلم، باعث افزایش آگاهی های مکانی نسبت به بهره برداری امنیتی می شوند. در این زمینه اپراتورها نیز می توانند پارامترهای خاص خود را متناسب با نیاز تنظیم کنند. از جمله این نیاز ها می توان به مباحث “حداکثر تعداد حاضران در یک فضا” اشاره نمود.
کنترل بیماری کرونا با استفاده از دوربین های مدار بسته نسل جدید
ویجت های کاربر محور مربوط به دوربین های مدار بسته نسل جدید، همچنین در مقابله با همه گیری ویروس کرونا مفید هستند. ویجت های خاص می توانند وقتی تعداد افراد در یک فضا فراتر از حد مجاز شد، با اعلام عمومی یا روشن شدن چراغ هایی، خطرات را اعلام نمایند. همچنین کارکنان ساختمان می توانند از اطلاعات موجود در رابطه با ترافیک انسانی (بر مبنای نقشه توزیع گرمای بدن انسان) مناطق مشکل دار را شناسایی نموده و ایستگاه های ضد عفونی در محل ها قرار دهند. در عین حال طی دوره همه گیری، انجام تعمیر دوربین مداربسته و کارهای مرتبط با نگهداری نیز با ارزیابی شرایط و اقدام به موقع می تواند موجب کنترل و کاهش همه گیری شود.
با نگاهی به آینده، دوربین های مدار بسته نسل جدید با توان تحلیل ویدئوها و قابلیت های تحلیلی مبتنی بر شبکه عصبی (Neural Network-Based Analytic Capabilities) قادر به “یادگیری” عملکردها به منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا خواهند بود. برای مثال، هنگامی که دستورالعمل های فاصله گذاری اجتماعی نقض می شوند، دوربین ها می توانند فاصله بین افراد را رصد کرده و اعلان های صوتی را آغاز نمایند. همچنین می توان به نرم افزار های تشخیص چهره آموزش داد تا به منظور نظارت بر رعایت تجهیزات حفاظتی شخصی، هشدارهای صوتی برای افرادی که بدون ماسک وارد ساختمان می شوند اعلام شود. الزامات فنی از پیش تدارک دیده شده است و اکنون زمان آن است که این وظیفه به دوربین های مدار بسته ارجاع داده شود.
سیستم عامل های دوربین های اوپن پلتفرم
در رابطه سیستم عامل دوربین های مدار بسته نسل جدید، هیچ تولید کننده سخت افزاری نباید به تنهایی عمل کند. در عوض رویکرد اوپن پلتفرم (Open platform) بستری برای سایر فعالان در عرصه نوآوری و بازاریابی های جدید نیز فراهم می آورد. در اصل رویکرد اوپن پلتفرم امکان افزودن نرم افزار به عملکرد دوربین ها در مقابل مشتریان و کاربران را میسر می سازد. این نرم افزار یا می توانند در اَپ استور (App Store (iOS)) یافت شود یا خود توسعه یافته باشد.
در رابطه با سیستم عامل دوربین های مدار بسته نسل جدید بهتر است به صنعت تلفن همراه نگاهی بیاندازیم. در اینجاست که اکوسیستم های نرم افزاری مانند اندروید و iOS رواج یافته است. آن ها همچنین به بازارهای اصلی تبدیل شده اند. گفته می شود که اَپ استور اپل (App Store (iOS)) در سال ۲۰۱۹، مبلغی بالغ بر ۵۱۹ میلیارد دلار صورتحساب داشته است. دلیل این موضوع آن است که کاربران بیشتر از بر قراری تماس تلفنی، از سایر امکانات تلفن های خود استفاده می کنند. به همین روش، در آینده دوربین های هوشمند بسیار فراتر از برنامه های ویدیویی کلاسیک مورد استفاده قرار خواهند گرفت. برای رسیدن به آنجا، اتخاذ یک رویکرد اوپن پلتفرم برای تحول واقعی در صنعت ضروری است. اما ایجاد یک رویکرد اوپن پلتفرم در صنعت امنیت تصویری یک همکاری عمومی را طلب می کند.
مجمع فن آوری دوربین های مدار بسته نسل جدید
در سال ۲۰۱۸ بوش (Bosch) یک شرکت کاملاً تخصصی در حوزه سلامت و اشیا امن (Security & Safety Things) را راه اندازی کرد. پس از تاسیس آن، بوش (Bosch) به یکی از پنج عضو موسس تحلیلگر امنیت سیستم های سازمانی (Organizational Systems Security Analyst- OSSA) تبدیل شد. این مجموعه (OSSA) با بیش از ۴۰ عضو، امروزه اولین “مجمع فن آوری دستگاه های امنیتی فیلم در بستر های اوپن پلتفرم” به شمار می آید. OSSA در بر دارنده رابط کاربریOSSA و دستگاه های مکمل تعریف مشخصات (مانند توکن ها) هستند.
اولین تولید کنندگان دوربین های مدار بسته نسل جدید توانستند دوربین های امنیتی را بر اساس IPA های رایج در OSSA تولید کنند. از این رو OSSA به منظور ایجاد بازار مشترک با هدف استاندارد سازی عرضه و تقاضا آغاز به نو آوری هایی نمود. دستگاه های دوربینی که مطابق با فن آوری OSSA Stack ساخته شده اند، می توانند از امکانات زیر نیز بهره مند شوند:
- محیط توسعه.
- فروشگاه برنامه.
- پورتال مدیریت دستگاه.
به طور کلی، سیستم عامل های دوربین اوپن پلتفرم آینده ای را به وجود می آورند که قابلیت های جدید و پیچیده ی آن ها می تواند جان افراد را نجات دهد، تداوم کسب و کار تضمین کند و فرصت های شغلی جدیدی تولید نماید. این اولین قدم ها در مسیر این نوع فن آوری است.