دوربین مادون قرمز مداربسته (اینفرارد (IR)) : چیستی؛ کارکرد ها؛ مزایا و معایب
دوربین مادون قرمز مداربسته (اینفرارد (IR)) از فناوری هایی است که امروزه تبدیل به یکی از اولویت های نظارت تصویری شده است. انواع دوربین های مداربسته دارای IR یکپارچه، که در آن ها چراغ های IR در داخل دوربین مداربسته تعبیه می شوند، متداول ترین کاربرد به حساب می آید.
از جنبه ی مثبت، این مسئله به این معنا است که دوربین ها (حتی دوربین مداربسته ارزان قیمت) حتی در تاریکی هم می توانند کار کنند. از جنبه ی منفی، استفاده از دوربین مادون قرمز مداربسته تفاوت های بسیاری پدید می آورد. از جمله ی این تفاوت ها می توان به برد قابل حصول، عرض پوشش داده شده، نوردهی اضافی، نوردهی کم، زمان واکنش به اشیاء متحرک و غیره اشاره نمود. در این نوشته مباحث زیر در رابطه فناوری مادون قرمز در سامانه های نظارت تصویری مورد بررسی قرا خواهد گرفت.
مباحث فناوری مادون قرمز در سامانه های نظارتی
- وضعیت دوربین مادون قرمز مداربسته در سال های اخیر؛
- اینفرارد چیست؟
- ۸۵۰ نانومتر به عنوان متداول ترین طول موج؛
- ۹۴۰ نانومتر نادر اما در حال افزایش؛
- دوربین های روز و شب واقعی مورد نیاز؛
- آمارهای کاربرد دوربین مادون قرمز ؛
- مقایسه ی LED هایIR ؛
- هیچ استانداردی برای نور پردازی وجود ندارد؛
- افزایش دقت مشخصات مربوط به برد IR؛
- اما اغراق در بیان برد IR همچنان مسئله ساز است؛
- مراقب PPF کم در حداکثر برد IR باشید؛
- الگوهای پوشش IR اغلب ضعیف هستند؛
- IR هوشمند در مقایسه با IR تطبیقی؛
- واژه شناسی تولید کننده؛
- توان IR در برابر تنظیمات بهره یا نوردهی؛
- تأخیرهای رخ داده برای نوردهی کامل؛
- تأثیر IR بر خیزش های پهنای باند؛
- دوربین های یکپارچه با IR در برابر منابع نوری خارجی، مزایا و معایب؛
- چراغ های نور سفید؛
وضعیت دوربین مادون قرمز مداربسته در سال های اخیر
روندهای کلیدی متعددی درباره ی دوربین مادون قرمز مداربسته در سال های اخیر وجود دارد.
IR یکپارچه در همه جا
در حالی که تا چندی پیش مادون قرمز یک ویژگی نادر به شمار می رفت، اما اکنون عملا در هر خط تولیدی موجود است و انواع دوربین های مداربسته سطح بالا و سطح پایین و اشکال مختلف دوربین ها بدان مجهز شده اند.
بردهای طولانی تر
در گذشته، بردهای روشنایی در گستره ی حدودأ ۱۰۰ فوتی یا ۳۰ متری طولانی در نظر گرفته می شدند. در حال حاضر، برد بیش از ۱۶۵ فوتی یا حدود ۵۰ متری در بیشتر دوربین های لنز ثابت وجود دارد و در دوربین های PTZ نیز بردهای ۶۰۰ فوتی، ۷۰۰ فوتی و فراتر از آن ها رایج شده اند.
IR لیزری
در اغلب موراد دوربین مادون قرمز مداربسته از LEDهایی برای روشنایی استفاده می کنند، که به دلیل محدودیت های توان، گرما و اندازه، برد محدودی دارند. امروزه برخی از تولید کنندگان برای دید در شب به سراغ مادون قرمز های لیزری رفته اند، که دارای برد طولانی تری هستند، و برد ۱۵۰۰ فوتی، به ویژه در دوربین های PTZ، نیز قابل حصول است.
افزایش IR نامرئی
در حالی که بیشتر دوربین ها همچنان از طول موج ۸۵۰ نانومتری استفاده می کنند، اما در سال ۲۰۱۷ شاهد افزایش استفاده از LEDهای نامرئی ۹۴۰ نانومتری بودیم. دوربین هایی نظیر Nest IQ و Yi 2 Home در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفتند، و علاوه بر آن ها در چندین مدل دوربین مداربسته ویوتک (vivotek) و دوربین مداربسته اکسیس (Axis) از آن استفاده شده است. انتظار داریم این تغییرات در سال های بعد نیز ادامه پیدا کنند.
اینفرارد چیست
مادون قرمز یا اینفرارد (IR) نوری است که دوربین ها می توانند آن را ببینند، اما انسان ها قادر به دیدن آن نیستند. انسان ها طیف نوری ۳۹۰ تا ۷۵۰ نانومتری را مشاهده می کنند، که به آن بازه ی نور مرئی گفته می شود. با این حال، دوربین های مداربسته به طور معمول می توانند هم نورهای مرئی و هم محدوده ای بالاتر را با نور پردازهای IR در بازه ی ۸۵۰ یا ۹۴۰ نانومتر مشاهده کنند، که در نمودار زیر نشان داده شده است.
۸۵۰ نانومتر، که متداول ترین طول موج است
بیشتر نورپردازهای مادون قرمز یا اینفرارد که در دوربین های مداربسته استفاده می شوند، از طول موج مرئی ۸۵۰ نانومتر استفاده می کنند. LED های استفاده شده برای این نورپردازها به راحتی با چشم انسان قابل مشاهده اند. آن ها نور قرمز رنگ یا صورتی رنگی را از خود ساطع می کنند (نظیر نورهای IR دوربین PTZ در تصویر زیر). توجه داشته باشید که انسان ها این نور را بیشتر قرمز می شناسند، اما دستگاه هایی همانند دوربین های دیجیتال و دوربین های تلفن همراه آن را بیشتر شبیه به صورتی و بنفش شناسایی می کنند که در این تصویر مشاهده می کنید.
۹۴۰ نانومتر در حال افزایش
چراغ های۹۴۰ نانومتری برای انسان ها بسیار کمتر مرئی هستند و تنها در فاصله ی بسیار نزدیک از دوربین به صورت درخششی ضعیف قابل مشاهده هستند. در مواردی که نیاز به نظارت پنهانی وجود دارد، این ویژگی آن ها را سودمندتر می سازد. با این حال نور ۱۴۰ نانومتری ضعیف تر است و با وجود استفاده از میزان توان یکسان، نصف فاصله ی ۸۵۰ نانومتری را پوشش می دهد و برای تولید کننده نیز گران تر است. به دلیل همین عوامل، از طول موج ۹۴۰ نانومتر کمتر از ۸۵۰ نانومتر استفاده می شود. با وجود این، برخی از تولید کنندگان شروع به استفاده از نورپرداز ۹۴۰ نانومتری روی دوربین مادون قرمز در مدل های خاصی کرده اند.
توجه داشته باشید که برخی از نورپردازها با طول موج بالاتر (۱۰۳۰ نانومتر و بالاتر) موجود هستند که کاملا برای چشم انسان نامرئی هستند. با این حال، این طول موج ها بالای طیفی است که بیشتر دوربین ها می توانند ببینند و هزینه های آن ها حتی از ۱۴۰ نانومتر هم بالاتر است و این دلایل باعث می شود که خیلی کم در تولید از آن ها استفاده شود.
دوربین های روز و شب واقعی مورد نیاز
دوربین های روز و شب واقعی باید با نور مادون قرمز مورد استفاد قرار بگیرند. چرا که مدل های فقط رنگی شامل یک فیلتر IR کات ثابت هستند، که کل نور مادون قرمز را مسدود می کند. بیشتر دوربین های حرفه ای از فیلترهای IR کاتی استفاده می کنند که در طول روز فیلتری را رو به روی سنسور دوربین مداربسته قرار می دهد و شب هنگام آن را کنار می برد.
فیلتر IR کات در طول روز فعال می شود تا نور IR را حذف کند. زیرا ممکن است باعث بروز مشکلات تغییر رنگ یا توازن سفید شود (همانند درخت های صورتی- خاکستری و عدم تعادل رنگی دیده شده در تصویر زیر). در شب این فیلتر کنار می رود تا به نورپرداز IR یا نور IR محیط این امکان را بدهد که وارد سنسور دوربین مداربسته شود و تصویر روشن تری به وجود آورد.
آمارهای کاربرد دوربین مادون قرمز : دوربین های یکپارچه با IR نسبت به IR خارجی رایج تر هستند
هنگام استفاده از دوربین مادون قرمز دو گزینه ی اساسی موجود است. این دو گزینه شامل دوربین هایی با LED اینفرارد یکپارچه ی تعبیه شده روی خود دوربین و نورپردازهای مستقل IR که در نزدیکی و کنار دوربین ها نصب می شوند. در گذشته، تعداد بسیار کمی از دوربین های IP وجود داشتند که LEDهای اینفرارد یکپارچه را ارائه می دادند. بنا بر این، بسیاری از آن ها مجبور بودند در صورت نیاز به IR از نورپردازهای خارجی IR استفاده کنند. اکنون بیشتر دوربین ها دارای IR یکپارچه شده اند. از نظر استفاده، آمارها نشان می دهد که حدود ۳/۲ (دو سوم) دوربین های امروزی، دوربین های یکپارچه با IR هستند.
در سوی مقابل، آمارها نشان می دهد که دوربین های بسیار کمی دارای IR خارجی هستند. به همین دلیل، این نوشته عمدتا بر دوربین های یکپارچه با IR تمرکز می کند. ما مزایا و معایب این گزینه ها را در این نوشته مورد بررسی قرار می دهیم.
مقایسه ی LEDهای مادون قرمز
برخی تولید کنندگان دوربین تعداد LED های مادون قرمز را به عنوان شاخصی از عملکرد می دانند. برای مثال، آن ها می گویند: دوربین من دارای ۲۴ LED است، اما دوربین رقیب من تنها ۵ LED دارد. اما در واقعیت، توجه صرف به تعداد LED ها تأثیر ناچیزی بر عملکرد در دنیای واقعی دارد. زیرا اندازه ها و انواع متعددی از LED های مادون قرمز وجود دارد. دو دسته بندی فراگیر از LED های مادون قرمز در زمینه ی نظارت تصویری وجود دارد: کوچک و بزرگ.
LED های کوچکتر و کم توان تر
بسیاری از دوربین مادون قرمز مداربسته یکپارچه و برخی از نورپردازهای مستقل و ارزان IR از مقدار زیادی LED های کوچکتر برای بیشتر کردن توان استفاده می کنند. این LEDها معمولا – اما نه همیشه- چندان گران نیستند. به همین دلیل است که در دوربین های مداربسته ارزان قیمت از آن ها استفاده می شود.
LED های بزرگتر و پرتوان تر
برخی دوربین مادون قرمز مداربسته یکپارچه و بیشتر نور پردازهای IR از تعداد کمتری LED های بزرگتر و قدرتمندتر استفاده می کنند.
توجه داشته باشید که در گذشته LED های بزرگ تر به طور معمول با کیفیت تر در نظر گرفته می شدند و پوشش متوازن بیشتر و برد طولانی تری را ایجاد می کردند. با این حال، آزمایش ها نشان داده اند که همیشه این گونه نیست و برخی از دوربین های مادون قرمز ، که عملکرد خوبی دارند، از LED های کوچک استفاده می کنند و برخی از LED های بزرگتر بهره می برند. در نتیجه، آزمایش میدانی تنها راه قابل اطمینان برای تعیین کیفیت نور مادون قرمز است.
مسائل نورپردازی
در ادامه، مسائل و مشکلات کلیدی را، که بر انتخاب و عملکرد دوربین مادون قرمز مداربسته تأثیر گذار است، بررسی می کنیم.
- فقدان استانداردها؛
- مشخصات برد IR و بهبود دقت؛
- پراکنش پیکسل در فوت (PPF) پایین در حداکثر برد IR؛
- متداول شدن الگوهای ضعیف پوشش مادون قرمز؛
- مشکلات مربوط به نوردهی زیاد؛
- IR هوشمند و تطبیقی؛
- واژه شناسی تولید کننده؛
- زمان طولانی تنظیم تصویر؛
فقدان استانداردهای نورپردازی
به دلیل اینکه هیچ مشخصات دقیقی برای نحوه ی آزمایش دوربین مادون قرمز مداربسته وجود ندارد، تولید کنندگان ممکن است، به جای IR قابل استفاده، به برد اینفراردی اشاره کنند که در آن هر نوع نور اینفرارد به دوربین می رسد. بدین معنا که مقدار نور در حداکثر برد مشخص شده ممکن است تنها برای این که در بهترین حالت فقط طرح کلی گنگی از شخص داشته باشید، کافی باشد. در حالی که می توانید به طور قطعی مقدار نور IR را اندازه بگیرید. آن چه که تولید کنندگان تعیین می کنند، حداقل مقدار قابل قبول است که تفاوت هایی گسترده دارد.
مشخصات برد IR و بهبود دقت
تا همین چند سال پیش، زمانی که مدل های دوربین مادون قرمز مداربسته خیلی کم بودند، گاهی تولید کنندگان در قابلیت های برد IR دوربین های خود به اندازه ی ۵۰ تا ۶۰ درصد اغراق می کردند. با این حال، با متداول شدن IR و تقریبا هر تولید کننده ای مدل هایی را با قیمت کم و کیفیت بالا ارائه می دهد، و مشخصات نیز دقیق تر شده اند. برای مثال، در آزمایش ها بر روی اکسیس M2025، کارشناسان متوجه شده اند که برد واقعی IR حدود ۱۷ تا ۱۸ متر است که از مشخصه ی ۱۵ متری ذکر شده اش بیشتر بوده است.
البته این بردهای اغراق شده هنوز امروزه نیز اصلاح نشده اند. برای مثال، در دوربین زیر برد IR به میزان ۱۶۵ فوت یا حدود ۵۰ متر مشخص شده است، اما برد واقعی آن نزدیک به ۱۰۰ فوت بود، با این که سوژه هنوز هم تار است.
مراقب پراکنش پیکسل در فوت (PPF) کم در حداکثر برد IR باشید
حتی اگر یک دوربین مادون قرمز مداربسته به حداکثر برد مشخص شده اش دست پیدا کند، باز هم کاربر باید مراقب سطوح پراکنش پیکسل در فوت در این فاصله باشد. در آزمایش ها ، مدل های P1080، در حداکثر برد IR خود، در بیشتر مواقع دارای PPF۱۰ تا ۱۲ یا کمتر بودند. اگر PPF تا این حد کم باشد، تشخیص سوژه به دلیل اندازه ی نسبی سوژه، افزایش نویز دیجیتال، و کاهش کنتراست کار سختی خواهد بود. این مسئله با تداوم افزایش برد IR، به مانند مشخصات زاویه ی دید، به صورت ترکیبی در می آید. به ویژه در مدل هایی با لنزهای ثابت ارزان قیمت، که اکنون به طور معمول با لنزهای ۱۰۰> درجه ارائه می شوند. کاربران باید از این مسئله آگاه باشند و سایر گزینه های لنزها را تا جای ممکن در نظر بگیرند.
برای مثال، دوربین P1080 که تصویر زیر را گرفته است، دارای حداکثر برد IR ۳۰ متر یا حدود ۱۰۰ فوت و زاویه ی دید ۱۰۲ درجه است. در این فاصله، PPF تنها حدود ۸ است و به سختی می توان سوژه را تشخیص داد.
هرچند که مدل های ۴ مگاپیکسل و ۴K این سطوح PPF را بهبود بخشیده اند، اما باز هم در نور کم عملکرد آن ها به صورت قابل توجهی ضعیف تر می شود و تصویر را تار می کنند. برای مثال، این مدل ۴K دارای حدود ۱۶ PPF در برد حداکثری خود ارائه می کند، اما به دلیل تاری و نویزدار بودن تصویر، تشخیص حتی سخت تر است.
الگوهای پوشش IR ضعیف هستند
اگرچه امروزه مشخصات برد IR دوربین مادون قرمز مداربسته بهبود یافته اند، اما الگوهای پوشش در بیشتر موارد بهبودی نداشته اند و بسیاری از دوربین ها کل میدان دید خود را پوشش نمی دهند. یا سوژه های واقع در مرکز را با نوردهی بیش از اندازه نشان می دهند. یا اینکه از هر دوی این مشکلات رنج می برند. گفته می شود که الگوی پوشش مشکل درجه یک مشاهده شده در مدل های دوربین یکپارچه با IR مورد آزمایش قرار گرفته، و بزرگترین ریسک برای کاربران دوربین یکپارچه با IR به حساب می آمد.
برای مثال، دوربین زیر نقطه ای روشن را در مرکز تصویر نشان می دهد که جزئیات سوژه را مبهم کرده است. در نقطه ی مقابل، لبه ی میدان دید بسیار تاریک و کم نور است و نویز مرئی نیز افزایش یافته است؛ بنابراین، دیدن ویژگی های چهره ی سوژه غیر ممکن شده است.
IR هوشمند در مقایسه با IR تطبیقی
بعضی از مدل های دوربین مادون قرمز مداربسته ویژگی هوشمند یا تطبیقی را معرفی کرده اند. در این زمینه هدف آن ها سازگاری بهتر با صحنه و یا کاهش نوردهی بیش از حد است. با هدف شفاف سازی در این نوشته، این ویژگی ها را تعریف می کنیم.
مادون قرمز هوشمند
مادون قرمز هوشمند ( به مانند نمونه مادون قرمز هوشمند دوربین های ویوتک) به صورت خودکار توان IR را با توجه به اشیای موجود در صحنه تنظیم می کند. برای جلوگیری از نوردهی بیش از حد به اشیاء نزدیک IR را کم نور می کند و برای اشیاء دور دست IR را مجددا به توان کامل باز می گرداند. ویدئوی ارائه شده تأثیرات این ویژگی را بر روی تصویر به نمایش می گذارد، که در آن صحنه تاریک تر می شود تا نور سوژه را در محوطه ی نزدیک جبران کند.
مادون قرمز تطبیقی
دوربین مادون قرمز مداربسته توان LED اینفرارد را تنظیم می کند و یا از چندین مجموعه LED برای تنظیم زاویه ی نورپردازی استفاده می کند تا آن را با میدان دید دوربین سازگار کند و امکان پوشش دهی متوازن تر کل صحنه را فراهم آورد. این نوع IR در دوربین های ثابت و PTZها متداول است.
واژه شناسی تولید کننده
باز هم همانند سایر مشخصات دوربین مادون قرمز مداربسته هیچ استانداردی برای معنی این عبارات وجود ندارد و کاربران ممکن است با تغییر واژگان توسط تولید کننده دچار سر در گمی شوند. برای مثال، ویوتک مدل های دارای IR خود را چنین توصیف می کند: با فناوری منحصر به فرد IR تطبیقی، این دوربین نوری عریض و باریک را ارائه می دهد و امکان نورپردازی یکنواخت را در تاریکی کامل فراهم می کند تا کیفیت تصویر را بدون توجه به شرایط صحنه بهبود بخشد.
این در حالی است که اکسیس ویژگی نور IR مدل های برتر خود را OptimizedIR می نامد. زمانی که میدان دید در زمان نصب دوربین اکسیس با بزرگنمایی از راه دور و OptimizedIR تنظیم شد، زاویه ی نور پردازی به صورت خودکار با سطح بزرگنمایی مطابقت پیدا می کند. زاویه ی نورپردازی حرکات بزرگنمایی دوربین را دنبال می کند تا همیشه مقدار حداکثر نور را در تصویر ارائه دهد. سازگاری دیگری که توسط تکنولوژی OptimizedIR اکسیس انجام می شود مربوط به زمانی است که سوژه از دوربین دور است و کل محیط روشن می شود. زمانی که سوژه به دوربین نزدیک می شود، نوردهی سازگار و منطبق می شود. زمانی که سوژه کنار دوربین است، روشن دیده می شود، اما مقدار نوردهی بیش از اندازه نیست.
با این حال، بیشتر تولید کنندگان، همانند داهوا ، هایکویژن و پاناسونیک به سادگی ویژگی IR یکپارچه ی خود را «هوشمند» می نامند.
IR هوشمند ممکن است هرگز نتواند توان IR را تنظیم کند
آنچه باعث ابهام بیشتر می شود این است که ویژگی های IR هوشمند برخی از تولید کنندگان در واقع توان IR را تنظیم نمی کنند. در عوض، دوربین بهره و یا میزان نوردهی را برای جبران کیفیت سوژه های حاضر در صحنه تنظیم می کند. این امر در مدل اویجیلون H4 نشان داده شده است. LED های دوربین کم نور نمی شود، اما رابط وب آن نشان می دهد که بهره با ورود سوژه به صحنه کاهش می یابد.
در آزمایش ها، دوربین هایی که توان IR را تنظیم می کنند، نسبت به دوربین هایی که چنین امکانی ندارند، مزیت خاصی نشان نداده اند. تنظیم بهره و نوردهی در بیشتر مواقع به اندازه ی تنظیم IR مؤثر است. توجه داشته باشید که در حالت فعال بودن IR هوشمند، زمان بیشتری طول می کشد تا تصویر دوربین مجددا با روشنایی کامل تنظیم شود، که در ادامه بیشتر درباره اش بحث می کنیم.
تعیین دقیق این که یک دوربین از چه روشی استفاده می کند سخت است و معمولا به اندازه گیری توان IR نیاز دارد، زیرا بیشتر تولید کنندگان نحوه ی عملکرد IR هوشمندشان را فاش نمی کنند. همچنین، توجه داشته باشید که این ویژگی ها به طور معمول باید در داخل دوربین تعبیه شوند و با نورپردازهای خارجی IR سازگار نیستند. چرا که پردازش مورد نیاز برای تشخیص سوژه و تنظیم شدت IR در داخل دوربین انجام می شود.
مراقب تأخیرهای نوردهی باشید
در برخی از دوربین مادون قرمز مداربسته ، بازگشت تصویر به شرایط روشنایی کامل پس از تنظیم توان IR و یا بهره و نوردهی به زمان بیشتری نیاز دارد، اگر چه این وضعیت رایج نیست. در صورتی که سوژه ها از پشت یک شیء بزرگتر، که در پیش زمینه ی تصویر حرکت می کند، عبور کنند، این امر ممکن است باعث دیده نشدن آن ها شود. هیچ ارتباط مستقیمی بین این مسئله و تنظیم توان IR یا کمبود آن وجود ندارد. این امر در بیشتر مدل های آزمایش شده، هم با IR یکپارچه و هم بدون آن رخ داده است.
IR خیزش های پهنای باند را کاهش می دهد
به طور کلی، دوربین مادون قرمز مداربسته یکپارچه، در مقایسه با مدل های بدون IR، در هنگام شب باعث کاهش پهنای باند دوربین مداربسته و خیزش های پهنای باند کمتر می شوند. زیرا IR اضافه شده باعث کاهش نویز ناشی از افزایش بهره می شود. به هر صورت، معرفی کدک های هوشمند باعث شده است ذکر یک مقدار میانگین مشخص برای این کاهش ها دشوار باشد. زیرا ممکن است بعضی از دوربین های بدون IR و دارای کدک هوشمند صحنه های کم نور را بهتر از مدل های غیر هوشمند یکپارچه با IR فشرده سازند.
چون کدک های هوشمند فشردگی و بازدهی I فریم (iFrame) را بر اساس آن چه در صحنه است، تنظیم می کنند، محیط های تاریک ممکن است تا حد زیادی فشرده سازی شوند، پهنای باند کاهش یابد، و زمانی که هیچ حرکتی در صحنه رخ نمی دهد، بازه ی I فریم (iFrame) افزایش پیدا کند. علاوه بر این، در برخی از موارد، مدل های یکپارچه با IR، در نور کم نسبت به نور کامل، حتی بیت ریت کمتری تولید کرده اند. زیرا جزئیاتی مانند حرکت برگ درختان کمتر قابل رویت هستند و فشرده سازی آن ها ساده تر است. همچنین، توجه داشته باشید دو عامل اصلی زیر بر تأثیر IR روی پهنای باند اثر می گذارند:
- روشنایی IR باید کل صحنه را پوشش دهد. اگر نواحی مشخصی از تصویر هنوز تاریک باشند، احتمالا دوربین کنترل بهره را برای روشن کردن این نواحی فعال می سازد و باز هم به پهنای باند بالاتری نیاز خواهد داشت.
- برای راحتی در کاهش مصرف پهنای باند در نور کم، از یک درپوش MBR / VBR به VBR استفاده کنید. بیت ریت های کمتر تأثیر محدودی بر روی کیفیت بصری خواهند داشت، چرا که خیزش پهنای باند برای کدگذاری نویز هیچ گونه جزئیات معنی داری را اضافه نمی کند.
مزایا و معایب دوربین مادون قرمز مداربسته یکپارچه با IR
مدل های دوربین مادون قرمز مداربسته یکپارچه با IRدر مقایسه با IR خارجی مزایای متعدد هستند. این امر عامل محرک استفاده از آن ها بوده است. در زیر به شرح این موارد می پردازیم.
مزایا
هزینه ی کمتر
بسیاری از دوربین های مداربسته ارزان قیمت یکپارچه با IR هستند و این امر باعث شده این دوربین ها نسبت به دوربین های بدون IR و نیازمند نورپردازی خارجی، ارزان قیمت تر باشند.
نصب ساده تر
به دلیل اینکه IR در درون دوربین تعبیه شده است، برای نصب نیاز به تجهیزات اضافی نیست.
سهولت بیشتر در برق رسانی
دوربین مادون قرمز مداربسته یکپارچه با IR بیشتر مواقع از طریق استاندارد برق روی اترنت ۸۰۲٫۳af یا در برخی از نمونه ها استاندارد ۸۰۲٫۳at برق رسانی می شوند. نورپردازهای خارجی معمولا به ولتاژ کم مجزا، PoE، یا حتی برق شهری نیاز دارند.
ویژگی های پیشرفته
دوربین های با کیفیت بالا امکاناتی مانند IR هوشمند یا تطبیقی و تنظیم خودکار پهنای باند را ارائه می دهند، که معمولا در نورپردازی های خارجی IR افزونه امکان پذیر نیست.
معایب
با وجودمزایای اشاره شده ، دو ایراد اصلی در این زمینه وجود دارد که به آنها اشاره می کنیم.
برد کوتاه تر
با این که دوربین های یکپارچه با IR، با بردهای بلندتر متداول تر شده اند، و حتی بعضی از آنها به برد ۶۰۰ فوت یا بیشتر رسیده اند، برای نور پردازی در برد بسیار طولانی (بیش از ۱۰۰۰ فوت) به نورپردازهای مستقل نیاز است.
مسائل مربوط به حشرات
دوربین مادون قرمز مداربسته یکپارچه با IR ممکن است باعث جذب حشرات یا عنکبوت ها شوند. که نزدیک به لنزهای دوربین یا روی آن ها لانه سازی و میدان دید را تار می کنند. اگر چنین مشکلی وجود داشته باشد، باید از یک منبع نور مستقل استفاده کرد.
به دلیل رشد سریع بخش دوربین های یکپارچه با IR و ویژگی های پیشرفته ی آن ها، توجیه استفاده از منابع نوری IR مستقل دشوارتر شده است. مشخص ترین دلیل استفاده از منابع نوری مستقل فاصله های خیلی طولانی و IR نامرئی است، یعنی ویژگی هایی که در دوربین های یکپارچه با IR متداول نیستند. گرچه انتظار داریم این ویژگی ها نیز بهبود یابند.
نورپردازهای دارای نور سفید و مرئی چگونه هستند؟
هر چند که افزودن نور مرئی به صحنه باعث بهبود تصاویر در شرایط کم نور می شود، اما IR عموما به چند دلیل مورد توجه است
- قابلیت تشخیص کمتر: هر چند که نور سفید موجب ایجاد اثر نورافکن در محیط تحت پوشش می شود، IR به ندرت محسوس است (۸۵۰ نانومتر) و یا اصلا با چشم انسان قابل مشاهده نیست (۹۴۰ نانومتر). این بدان معنا است که مکان نصب دوربین در شب کمتر مشخص است و برای مهاجمین سخت می شود که بتوانند آن را تشخیص یا با آن مقابله کنند.
- آلودگی نوری کمتر: علاوه بر این، دوربین مادون قرمز مداربسته در ایجاد آلودگی نوری مشابه نور سفید نقشی ندارد. بسیاری از شهرداری ها قوانینی را برای این که نورهای بیرونی چقدر توان داشته باشند و راستا با نحوه ی پوشش آنها چگونه باشد وضع می کنند.
- زیبایی بهتر: در نهایت، معماران و طراحان نورپردازی ممکن است ترجیحشان استفاده از مادون قرمز باشد. زیرا بهتر قادرند طراحی نورپردازی را کنترل کنند. به این دلایل، نور سفید به جز در موارد خاص، خیلی کم مورد استفاده قرار می گیرد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد دوربین دید در شب مادون قرمز می توانید به مباحث مطرح شده توسط نمایندگی ویوتک مراجعه نمایید.