در حال بارگزاری...

نگاهی به تعمیر دوربین مداربسته آنالوگ

در تعمیر دوربین مداربسته آنالوگ موارد بسیاری وجود دارد که توجه به آن ها از جمله اولویت ها تلقی می گردد. در برخی موارد دیده شده است که پس از نصب دوربین مداربسته، راه اندازی و پیکربندی دی وی آر (DVR) مشکلاتی در مشاهده نتایج به بار می آید. بعضی از این مشکلات ممکن است در رابطه با وضوح تصویر، عدم دریافت تصویر، مشکلات صوتی و دیگر موارد باشد. در این نوشته سعی ما بر آن بوده است تا در رابطه با موضوع مشکل دوربین مداربسته توضیحات کوتاهی را ارائه دهیم. امیدواریم این توضیحات بتواند نکات کوچکی از ابهات در حوزه تعمیر دوربین مداربسته و خصوصا تعمیر دوربین مداربسته آنالوگ را بر طرف نماید.

گفتنی است که در بخش تعمیرات به صورت عام، و در بخش تعمیر دوربین مداربسته به صورت خاص، راهکار های ارائه شده عموما به صورت ابداعی هستند. از این رو ممکن است کارشناسان متفاوت برای رفع مشکلات مشابه از راهکار های گوناگونی بهره گیرند.

تعمیر دوربین مداربسته آنالوگ با مشکل عدم نمایش تصویر 

  • اختلال در جریان الکتریکی

عدم نمایش تصویر دوربین مداربسته می تواند از جمله رایج ترین مشکلات این گروه از دستگاه های نظارت تصویری باشد. اولین پیشنهاد در رابطه با بررسی عدم نمایش تصویر دوربین مداربسته این است که ابتدا منبع تغذیه دوربین مورد ارزیابی واقع شود. عموم تکنسین ها بر این عقیده اند که ولتاژ دوربین مداربسته آنالوگ می بایست در حدود ۱۲ ولت باشد. در صورتی که این ولتاژ مد نظر در زمان ارزیابی مشاهده نشود، ممکن است ۲ مشکل در این رابطه وجود داشته باشد:

  • آداپتور دچار آسیب یا نقصان شده است.
  • احتمال افت ولتاژ به دلیل مسافت زیاد دوربین از محل منبع تغذیه.

2- احتمال افت ولتاژ به دلیل مسافت زیاد دوربین از محل منبع تغذیه

در بسیاری از موارد تخصیص منبع تغذیه مرکزی جهت تامین انرژی الکتریکی دوربین امری رایج است. در تعمیر دوربین مداربسته آنالوگ ، اغلب تکنسین ها برای رفع چنین مشکلاتی اقدام به تغییر محل آداپتور می نمایند تا با کاهش مسافت مشکل افت ولتاژ را رفع نمایند. در نتیجه اختلال به وجود آمده با عدم نمایش تصویر دوربین، ممکن است به این ترتیب بر طرف شود.  البته در مورد دوربین مداربسته اسپید دام (PTZ) ممکن است شرایط متفاوت تر باشد. چرا که این نوع دوربین و برخی دیگر از انواع دوربین مداربسته بوسیله جریان الکتریکی ۲۴ ولت AC تغذیه می شوند.

اختلال در جریان الکتریکی

  • آسیب و فرسودگی تجهیزات اتصال

در صورتی که مشکل از اختلال در جریان الکتریکی نباشد، بررسی سایر بخش ها ضرورت می یابد. در دومین گام تعمیر دوربین مداربسته آنالوگ ، بهتر است درگاه های خروجی دوربین مورد ارزیابی واقع شوند. با بررسی درگاه های خروجی دوربین می توان از سلامت دو قطعه از تجهیزات اتصال دوربین اطمینان حاصل نمود. این تجهیزات شامل: فیش BNC و کابل انتقال اطلاعات هستند. لازم به ذکر است که هر گونه فرسودگی و آسیب دیدگی کابل شبکه در مسیر ممکن است منجر به عدم نمایش تصویر دوربین مدار بسته گردد.

آسیب و فرسودگی تجهیزات اتصال

  • ارزیابی سلامت دوربین با استفاده از یک تستر (Tester)

در صورت اطمینان از سلامت تجهیزات اتصال و تغذیه الکتریکی (آداپتور، پاور، فیش ها و کابل شبکه ) نوبت به بررسی خود دوربین مداربسته می رسد. در این مرحله می بایست با استفاده از یک تستر (Tester) دوربین مورد ارزیابی واقع شود. در این مرحله اگر با استفاده از تستر (Tester) تصویر نمایش داده نشود، احتمال خرابی دوربین محرز می شود. در این مرحله با توجه پیچیدگی تجهیزات داخلی دوربین، پیشنهاد می شود تا به منظور تعمیر دوربین مداربسته به واحد های شناخته شده و معتبر مراجعه نمایید.

ارزیابی سلامت دوربین با استفاده از یک تستر (Tester)

  • بررسی کانال های ارتباطی دستگاه ذخیره ساز ( DVR)

اما در صورتی که پس از ارزیابی دوربین توسط تستر مشخص شود که دوربین سالم است، می بایست به بررسی کانال های ارتباطی دستگاه ذخیره ساز ( DVR ) پرداخت. بدین منظور بهتر است کانال اتصال دوربین به دستگاه ذخیره ساز را تغییر داده و به یکی دیگر از کانال های ذخیره ساز که از سلامت آن اطمینان دارید، متصل نمایید. در صورتی که در کانال های دیگر دستگاه ذخیره ساز تصویر دوربین قابل مشاهده بوده و فقط در یک کانال عدم نمایش تصویر وجود داشته باشد، مشکل از همان کانال دستگاه ذخیره ساز است و با تغییر کانال مشکل بر طرف خواهد شد. اما درصورتی که مشکل برطرف نشود، بهتر است با نمایندگی تجهیزات ذخیره سازی و یا واحد تعمیر تجهیزات ذخیره سازی تماس حاصل نمایید تا آن ها اقدام به رفع مشکل نمایند.

بررسی کانال های ارتباطی دستگاه ذخیره ساز ( DVR)

قطع و وصل شدن تصویر دوربین مداربسته

در حوزه تعمیر دوربین مداربسته آنالوگ گاهی مشاهده می شود که تصویر به صورت روان نمایش داده نشده و به صورت مقطع پخش می شود. در چنین مواردی احتمال می رود که مشکل با انجام موارد زیر رفع شود:

  • تعویض منبع تغذیه دوربین.
  • تعویض کانکتور هایBNC در محل های اتصال به تجهیزات ذخیر سازی و دوربین.

البته لازم به یادآوری است قبل از تعویض این قطعات می بایست با انجام تست های اولیه از عدم سلامتی آن ها اطمینان حاصل نماید. در ادامه اگر پس از تعویض این قطعات مشکل برطرف نشد، می بایست دوربین به واحد تعمیر دوربین مداربسته ارسال گردد.

قطع و وصل شدن تصویر دوربین مداربسته

مشکل ضبط تصویر توسط دستگاه دی وی آر

مشکل ضبط تصویر توسط دستگاه دی وی آر (DVR) از جمله دیگر مشکلاتی است که نیازمند بررسی های تخصصی زیادی است. اما برخی از بررسی های ابتدایی می تواند منجر به شناسایی مشکلات دی وی آر گردد.

  1. تست هارد

در اولین قدم برای ارزیابی یک دستگاه دی وی آر که مشکل ضبط تصویر دارد، تست ظاهری آن است. در تست ظاهری دستگاه توجه به صداهای دستگاه از اولویت ها به شمار می آید. بدین ترتیب در صورتی که صدای غیر عادی از داخل دستگاه به گوش برسد، احتمال این که هارد دستگاه دچار آسیب شده باشد، قوت می یابد. در چنین مواردی تعویض هارد ممکن است راهکار تعمیر دی وی آر به حساب آید. اما در ادامه نیاز است تا تنظیمات ذخیره سازی دوباره مورد ارزیابی قرار گیرند.

در تنظیمات ذخیره سازی دستگاه دستگاه دی وی آر (DVR) توجه به این نکته ضروری است که دستگاه در حالت “ضبط دائم” قرار داده شود. این تنظیم موجب می شود تا حرکت هارد نسبت به تنظیم در حالت ” تشخیص حرکت” (Motion Detection) سریع تر باشد. توصیه دیگر در مورد هارد های دستگاه دی وی آر این است که در این سری از تجهیزات از هارد دیسک های ویژه دستگاه های نظارتی استفاده شود. 

 

  1. تست آداپتور

گاها مشاهده می شود که آداپتور دی وی آر دچار ضعف شده و دیگر نمی تواند جریان الکتریکی مورد نیاز دی وی آر را تامین نماید. در چنین شرایطی پس از تست های مختص به آداپتور، یک دستگاه آداپتور ۵ آمپر جدید جایگزین آداپتور ضعیف می شود.

 

  1. فعال بودن گزینه بازنویسی یا Overwrite

از جمله مباحث رایج در دی وی آر ها و تعمیر دوربین مداربسته آنالوگ مدت زمان ذخیره سازی تصویر بر روی هارد دیسک است.

عموما تنظیمات دستگاه های دی وی آر به این ترتیب است که هر ۳۰ روز هارد دستگاه دی وی آر پر می شود. در پی این روند دستگاه به صورت خود کار اطلاعات مربوط به روز اول را حذف نموده و اطلاعات رو سی و یکم را جایگزین آن می نماید. به این روند جایگزینی متوالی اطلاعات که به صورت روزانه انجام می پذیرد، اصطلاحا بازنویسی یا Overwrite گفته می شود. علت اصلی انجام این فرآیند نبود فضای کافی برای اطلاعات زیاد بوده و بدین ترتیب به هنگام پر شدن هارد دیسک اطلاعات جدید جایگزین اطلاعات قدیمی می شوند. بر این اساس در صورتی که تیک گزینه Overwrite زده نشود، جایگزینی اطلاعات صورت نگرفته و با توجه به نبود فضای کافی دستگاه اقدام به ضبط تصویر نخواهد نمود.

  1. تست هارد دیسک در دستگاه های دیگر

در صورتی که مراحل پیش گفته به صورت کامل مورد ارزیابی واقع شده و سلامت آن ها تایید شود، پیشنهاد می شود تا هارد دیسک دی وی آر در یک دستگاه دی وی آر دیگر فورمت گردد. توجه به این مورد ضروری است که در صورت فورمت نمودن هارد دیسک، کلیه اطلاعات موجود در هارد دیسک حذف خواهند شد. پس از انجام این مرحله، هارد دیسک فورمت شده در دستگاه دی وی آر قرار گرفته و تنظیمات لازم جهت ضبط اعمال می گردد. در صورتی که پس از انجام فرآیند های فوق مشکل برطرف نشد و همچنان دستگاه امکان ضبط تصویر را نداشته باشد، قطعا دستگاه باید به واحد تعمیر DVR ارسال گردد.

مشکل ضبط تصویر توسط دستگاه دی وی آر

مشکل ریست شدن زمان (تاریخ و ساعت) دی وی آر

گاها دیده می شود که زمان (تاریخ و ساعت) دستگاه دی وی آر پس از خاموش و روشن شدن دستگاه، ریست می شود. علاوه بر این در مواردی نیز پس از سپری شدن زمانی کمتر از ۱ دقیقه از کارکرد دستگاه، تاریخ ریست می شود. این مشکل عموما زمانی رخ می دهد که باتری بکاپ دستگاه خالی شده باشد. در این شرایط، اگر پس از تعویض باتری دستگاه مشکل برطرف نشد، دستگاه می بایست جهت تعمیر به واحد تعمیر دی وی آر ارسال گردد.

ریست شدن متناوب تجهیزات ذخیره سازی

در مباحث مرتبط با عیب یابی و تعمیر دوربین مداربسته آنالوگ و دستگاه دی وی آر (DVR)، گاهی عنوان می شود که دستگاه دی وی آر (DVR) به صورت خودکار ریست می شود. در چنین مواردی اولین کار ممکن برای رفع مشکل تعویض آداپتور دستگاه پیشنهاد می شود. اگر پس از تعویض آداپتور مشکل برطرف نشد و همچنان ریست شدن دستگاه ادامه یافت، ارسال دستگاه به واحد تعمیرات تجهیزات کامپیوتر الزامی است.

مشکل نمایش تصویر به صورت نویز دار

از جمله دیگر مشکلات رایج در حوزه تعمیر دوربین مداربسته آنالوگ نمایش نویز دار تصویر است. در چنین شرایطی مراحل بررسی ایرادات به شرح زیر پیشنهاد می گردد:

  • ابتدا فیش های BNC که به دوربین و دستگاه دی وی آر متصل شده بررسی شود.
  • در صورتی که پس از تعویض فیش های BNC مشکل برطرف نشده و همچنان تصویر به صورت نویز دار پخش می شود، این احتمال مطرح می گردد که مشکل از منبع تغذیه دوربین باشد. عموما در چنین مواردی ضعیف شدن منبع تغذیه و مسافت زیاد منبع تغذیه از دوربین موجب می شود تا تصویر به صورت نویز دار نمایش داده شود. از این رو بررسی وضعیت منبع تغذیه و تعویض آن در صورت لزوم، می تواند مشکل را رفع نماید.
  • مجاورت کابل تصویر دوربین با کابل برق از دیگر مواردی است که موجب بروز نویز در تصویر می شود. در چنین شرایطی میدان مغناطیسی ایجاد شده در مسیر جریان برق است که موجب بروز نویز می شود. بر این اساس می بایست مسیر بررسی شده و اقدامات لازم جهت رفع مشکل انجام گیرد.
  • آسیب های وارد شده به کابل تصویر دوربین از قبیل: له شدگی، پارگی، شکستگی و دیگر موارد نیز ممکن است در بروز مشکل نویز تصویری تاثیر گذار باشد. از این رو پیشنهاد می گردد تا در طول مسیر از سلامت کابل اطمینان حاصل شود.
  • در صورتی که موارد پیش گفته طی بررسی ها محرز نشود، مشکل از کانال های دستگاه بوده و می بایست به واحد تعمیر تجهیزات نظارت تصویری ارسال گردد.

مشکل نمایش تصویر به صورت نویز دار

عدم ارسال اطلاعات تصویری از خروجی های تصویری و صوتی (AV)

در تعمیر دوربین مداربسته آنالوگ گاهی دیده شده است که اطلاعات تصویری از خروجی های صوتی و تصویری (خروجی های AV) ارسال نمی شود. در این چنین مواردی ابتدا می بایست فیش های BNC خروجی بررسی شده و در صورت نیاز تعویض گردند. علاوه بر این ممکن است که با توجه قطع و وصل های مداوم، درگاه های خروجی دستگاه نیز آسیب دیده باشد. در این شرایط پیشنهاد می شود تا دستگاه به مرکز تعمیر دی وی آر دوربین مدار بسته ارسال گردد.

EN / PR