دوربین های بولت ویوتک به دوربین هایی اطلاق می شود که اغلب از بدنه ای استوانه ای شکل برخوردار هستند. همچنین گفتنی است که جنس این دوربین ها عموما فلزی است. این گونه از دوربین ها اغلب در فضاهای باز مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل بدنه بیرونی این نوع از دوربین های مداربسته ویوتک ضد آب (IP66) هستند. این ویژگی ضد آب بودن در دوربین های بولت تضمینی برای به کارگیری این گونه از دوربین ها در انواع شرایط آب هوایی را فراهم ساخته است. لازم به توجه است که ویژگی ضد آب بودن این دوربین ها توجیهی برای غوطه ورسازی آن ها در آب تلقی نمی شود.
در گذشته دوربین های بولت در انواع آنالوگ نیز تولید می شدند. اما با توسعه فناوری های نوین امروزه دوربین های بولت عموما در نوع دوربین های تحت شبکه (IP Camera) تولید می شوند.
دوربین های بولت ویوتک اغلب از ویژگی دید در شب برخوردار هستند. علی رغم بالا بودن وسعت دید این دوربین های مدار بسته، بُرد دید آن ها در تاریکی منوط به نوع LED های مادون قرمز و تعداد آن است. در این میان لازم به ذکر است که حداکثر بُرد نور مادون قرمز اشاره شده در مشخصات این گونه از دوربین ها، لزوما نشانگر شعاع تابش مفید نور مادون قرمز در شب نیست.
عموما در دوربین های بولت ویوتک از دو نوع لنز ثابت و لنز هایی با فاصله کانونی مختلف (Varifocal Lens) استفاده می شود. دوربین هایی که در ساختار آنها از لنز ثابت استفاده شده عموما از مشخصات زیر برخوردار هستند:
همچنین در دوربین هایی که در ساختار آن ها از لنز هایی با فاصله کانونی مختلف (Varifocal Lens) استفاده شده نیز از مشخصات زیر برخوردار هستن:
هر دو نوع دوربین بولت و دام ویوتک کاربردهای متنوعی در سامانه نظارت تصویری دارند. تفاوت عمده این دو نوع دوربین در شکل آن ها است. شاید بتوان در مورد تفاوت اصلی این دوربین ها به امکان نصب دوربین های بولت بر روی دیوار شاره نمود. این در شرایطی است که در نصب دوربین های دام بر روی دیورا محدودیت های وجود داشته و این دوربین ها اغلب بر روی سقف نصب می گردند.