
مراکز تلفن تحت شبکه
مراکز تلفن تحت شبکه به شبکه ای از تلفن ها اطلاق می شود که با استفاده از تلفن های IP (IP Phone) و تجهیزات وُیپ (VoIP) امکان ارتباطات تلفنی در بستر شبکه را میسر می سازد. این مجموعه تجهیزات ضمن پشتیبانی از پروتکل سیپ (Session Initiation Protocol-SIP) امکان تماس و انتقال تصویر و صدا را در بستر شبکه های IP (مانند اینترنت) برای کاربرها ممکن می سازند. مراکز تلفن تحت شبکه از مزیت ها قابل توجهی برخوردار هستند که در ادامه بحث به آن ها پرداخته می شود.
مزایای استفاده از مراکز تلفن تحت شبکه
پیکر بندی و راه اندازی سریع
در مراکز تلفن تحت شبکه این قابلیت وجود دارد که به محض اتصال تلفن های آی پی (IP Phone) به شبکه، کلیه پیکر بندی های مورد نیاز به صورت اتوماتیک به وسیله ی سانترال بر بستر شبکه ((IP PBX “Internet Protocol private branch exchange”) را دریافت نماید. این مزیت موجب می شود تا در زمان صرفه جویی به عمل آمده و در کنار آن از خطاهای احتمالی طی روند راه اندازی اجتناب گردد.
بی نیازی نسبت به کابل کشی مختص خطوط ارتباطی
برای راه اندازی مراکز تلفن تحت شبکه در سازمان هایی که از شبکه داخلی (LAN – Local area network) برخوردار هستند، بی نیازی نسبت به کابل کشی مختص خطوط ارتباطی از جمله مزیت های قابل توجه به شمار می رود. بر این اساس در تلفن های آی پی (IP Phone) عموما ۲ پورت شبکه می شود.
کیفیت مطلوب
در گذشته عموما مکالمات تلفنی در سامانه های مخابراتی قدیمی (PSTN-Public Switched Telephone Network) با توجه به استهلاک و فرسودگی زیرساخت و سیم ها همراه با نویز بودند. اما در مقابل با توجه به این که مراکز تلفن تحت شبکه سیگنال های ارتباطی را به صورت دیجیتالی ارسال می کنند، امکان برخورداری از کیفیت صدای مطلوب (HD) تصویر میسر می شود. همچنین قابلیت پیکربندی اتوماتیک کیفیت بر مبنای پهنای باند شبکه نیز در مراکز تلفن تحت شبکه وجود دارد.
انعطاف پذیری
در مراکز تلفن های تحت شبکه در صورتی که کاربری قصد جابجایی داشته و بخواهد از اتاقی به اتاق دیگر برود، این امکان وجود خواهد داشت که تلفن آی پی (IP Phone) خود را در محل جدید به یکی از پورت های شبکه متصل نموده و بدون اینکه تغییری در شماره داخلی یا تنظیمات تلفن رخ دهد، از آن استفاده نماید.
امکانات کاربردی
تلفن آی پی (IP Phone) عموما از امکاناتی برخوردار هستند که در تلفن های قدیمی دیده نمی شود. برخی از این امکانات که در بستر نرم افزاری و سخت افزاری این تلفن ها گنجانده شده، در زیر عنوان می شود:
- برخورداری از دفترچه تلفن؛
- قابلیت افزودن برخی شماره ها به لیست سیاه؛
- قابلیت تهیه گزارش تماس ها؛
- قابلیت پاسخگویی چندین شماره با یک تلفن؛
- قابلیت پاسخگویی چندین شماره ی داخلی با یک تلفن آی پی؛
- قابلیت برگزاری کنفرانس صوتی؛
- قابلیت انتقال، انتظار و ارسال مکالمه؛
- قابلیت قطع صدا؛
- قابلیت نگه داشتن؛
- قابلیت پاسخگویی خودکار؛
- قابلیت تماس مجدد؛
انواع گوشی های تلفن مراکز تلفن تحت شبکه
گوشی های تلفن مراکز تلفن تحت شبکه به دو صورت با سیم و بی هستند. متداول ترین مدل تلفن های آی پی (IP Phone) مدل هایی هستند که از طریق پورت RJ45 و کابل شبکه به شبکه متصل می شوند. در مقابل این نوع تلفن ها، تلفن های آی پی بی سیم قرار دارند که خود شامل دو گونه مختلف هستند:
وای فای (Wi-Fi): این گونه از دستگاه های تلفن به طور مجزا و به وسیله ی Wi-Fi به اکسس پوینت شبکه متصل می شوند. از مزایای این گونه از تلفن ها می توان به قابلیت جابجایی آسان اشاره نمود.
دِکت (DECT- Digital Enhanced Cordless Telecommunications): این نوع از تلفن ها به منظور برقراری ارتباط از استاندارد دِکت (DECT) استفاده می کنند. به بیان دیگر ارتباط این تلفن ها از مسیر دِکت (DECT) میسر می شود.
عناوین اصلی فعالیتهای شرکت
مشاور و مجری
پروژهها و طرحهای انفورماتیکی
اجرا و طراحی
مراکز داده و سیستمهای ذخیرهسازی اطلاعات
مبتنی بر محیطهای شبکه
فروش و راهاندازی
انواع سرورهای پیشرفته
جهت کاربردهای سازمانی
فروش، طراحی و پیاده سازی
دوربینهای مدار بسته
و تلفنهای تحت شبکه
مشاوره، طراحی و پیاده سازی
شبکههای اختصاصی
و سیستم های امنیت شبکه
بر اساس علوم تخصصی