در حال بارگزاری...

تفاوت DVR و NVR چیست؟

تفاوت بین NVR و DVR

هنگام خرید یک سیستم امنیتی، باید یکی از انواع ضبط کننده های DVR یا NVR انتخاب شود. سوال اینجاست که تفاوت بین NVR و DVR در چیست؟ هر دو عملکرد مشابهی دارند اما در نحوه و نوع دوربین های مورد استفاده تفاوت هایی وجود دارد. درک فرق NVR و DVR هنگام ارزیابی سیستم های امنیتی ضروری است. در این نوشته، تفاوت ها تفکیک شده و جوانب مثبت و منفی هر یک مورد بررسی قرار گرفته است.

تفاوت بین NVR و DVR

نحوه کارکرد NVR و DVR

در اصل هر دو نوع دستگاه NVR و DVR وظیفه ضبط فیلم را بر عهده دارند. DVR مخفف Digital Video Recorder است. در حالی که NVR مخفف Network Video Recorder است. تفاوت بین NVR و DVR در نحوه پردازش داده های ویدئویی است. سیستم های DVR داده های ویدئویی را در روند ضبط فیلم پردازش می کنند. در حالی که سیستم های NVR داده های ویدئویی را در دوربین رمزگذاری و پردازش کرده، سپس آن را به ضبط کننده NVR که برای ذخیره سازی و مشاهده از راه دور استفاده می شود، انتقال می دهند.

DVR ها و NVR ها داده های ویدئویی را در انواع متفاوتی دریافت می کنند، از این رو به انواع مختلف دوربین نیز نیاز دارند. بیشتر NVR ها با دوربین های IP (دوربین تحت شبکه) مورد استفاده قرار می گیرند. این در حالی است که DVR ها با دوربین های آنالوگ مورد استفاده قرار می گیرند. سیستم مبتنی بر DVR یک سیستم امنیتی با سیم است؛ در حالی که سیستم های NVR می توانند یک سیستم با سیم یا بدون سیم باشد.

جوانب مثبت و منفی سیستم امنیتی DVR

پیشرفت در کیفیت بالای آنالوگ در سال های گذشته باعث کاهش تفاوت بین NVR و DVR در وضوح بین این دو سیستم شده است. احتمالا متوجه این موضوع شده اید که قیمت سیستم های مبتنی بر DVR پایین تر از قیمت سیستم های مبتنی بر NVR هستند. قیمت پایین تر یک مزیت مهم در سیستم های DVR به حساب می آید. اما سوال اینجاست که آیا توازنی در این نرخ نسبت به کاربرد وجود دارد؟ برای پاسخ به این سوال ما باید هر یک از اجزای سیستم DVR را تجزیه کنیم.

جوانب مثبت و منفی سیستم امنیتی DVR

دوربین های آنالوگ سیستم امنیتی DVR

دوربین های آنالوگ یکی از تفاوت های اصلی بین NVR و DVR  محسوب می شوند. دوربین های مورد استفاده توسط سیستم DVR باید دوربین های امنیتی آنالوگ باشند. این دوربین ها عموما به عنوان دوربین های مدار بسته (CCTV Cameras) شناخته می شوند. بیشترین صرفه جویی در هزینه که با استفاده از سیستم DVR حاصل می شود، مربوط به این دوربین ها است. در سیستم DVR دوربین های آنالوگ یک سیگنال آنالوگ را به ذخیره ساز (Recorder) ارسال می کنند و سپس تصاویر در  DVRپردازش می شوند. مزیت این سیستم کاهش پیچیدگی مورد نیاز دوربین در مقایسه با سیستم NVR است.

کابل کواکسیال BNC

در سیستم DVR، دوربین آنالوگ از طریق یک کابل کواکسیال BNC به ضبط کننده DVR متصل می شود. با توجه به برخی محدودیت ها ممکن است استفاده از کابل کواکسیال مطلوب به نظر نرسد. از جمله این محدودیت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • با توجه به اینکه کابل کواکسیال نمی تواند انرژی دوربین را تامین کند، از این رو دو رشته کابل مربوط به برق و فیلمبرداری در داخل یک کابل قرار گرفته است. این کابل ها در انتها جدا می شوند تا عملکردی جداگانه ارائه دهند. به این ترتیب لازم است دستگاه DVR در نزدیکی پریز برق نصب شود.
  • اندازه و استحکام کابل های کواکسیال می تواند نصب را به چالش بکشد. کابل کواکسیال نسبت به کابل های اترنت (Ethernet) استفاده شده در سیستم های ان وی ار از قطر بیشتری برخوردار است. این امر باعث می شود اجرای کابل ها در فضاهای محدود با مشکل مواجه شود. همچنین کابل های کواکسیال سخت تر نیز هستند و این مشکل را پیچیده تر می کند.
  • کابل های کواکسیال استاندارد از صدا پشتیبانی نمی کنند. از این رو برای اتصال نیاز به RCA خواهد بود. بر این اساس به دلیل محدود بودن تعداد درگاه های ورودی صوتی در DVR، تنها تعداد کمی دوربین قادر به ضبط صدا نیز خواهند بود.
  • کیفیت تصویر در کابل کواکسیال بعد از حدود ۹۰ متر کاهش می یابد. همین امر موجب کاهش امنیت تامین شده به واسطه دوربین ها می شود. علاوه بر این کابل هایی با کیفیت پایین نیز باعث از بین رفتن سیگنال در فواصل کوتاه تر می شوند.

کابل کواکسیال BNC

ضبط کننده (Recorder)

تفاوت بین NVR و DVR در نوع دستگاه ضبط یکی از اصلی ترین تفاوت های این دو سیستم محسوب می شود. ذخیره ساز DVR به یک مجموعه تراشه (Chipset) سخت افزاری معروف به رمزگذار AD تکیه دارند. وظیفه AD پردازش جریان داده های خام دوربین در دستگاه ضبط ویدئویی است. از سوی دیگر به هنگام ضبط فیلم در سیستم های DVR نیازهای دیگری نیز وجود دارد. به عنوان مثال:

  1. در یک سیستم DVR کاربر باید هر دوربین را مستقیماً به ضبط کننده (Recorder) وصل کند. اما در یک سیستم NVR کافی است که هر دوربین فقط به شبکه متصل شود.
  2. در سیستم DVR ضبط کننده (Recorder)، انرژی الکتریکی دوربین ها را تأمین نمی کند.
  3. در سیستم DVR هر اتصال دوربین به یک تقسیم کننده (Splitter) نیاز دارد و با این تقسیم کننده است که دوربین فعال می شود.

انعطاف پذیری سیستم

تفاوت بین NVR و DVR از نقطه نظر نوع دوربین و گزینه های نصب، سیستم های امنیتی DVR را به عنوان گزینه فاقد انعطاف پذیری معرفی می کند. سیستم های DVR همچنین راه حل های نصب انعطاف پذیر کمتری دارند. زیرا مسیریابی کابل کواکسیال نسبت به شرایط دشوارتر بوده و برای هر دوربین یک منبع یا پریز برق مورد نیاز است.

کیفیت تصویر و صدا

همانطور که گفته شد در سیستم های DVR دوربین ها فیلم را از طریق کابل کواکسیال به طور مستقیم به ضبط کننده (Recorder) منتقل می کنند و تصاویر در ضبط کننده (Recorder) پردازش می شوند. سیگنال آنالوگ در مقایسه با سیستم های ان وی آر ، تصویری با کیفیت پایین تر تولید می کند. کابل های کواکسیال همچنین بطور طبیعی سیگنال صوتی را منتقل نمی کنند و ضبط کننده (Recorder) های DVR معمولاً دارای تعداد محدودی از درگاه های ورودی صوتی هستند.

کیفیت تصویر و صدا

جوانب مثبت و منفی سیستم امنیتی NVR  

در بحث تفاوت بین NVR و DVR باید گفت که سیستم های دوربین امنیتی ان وی آر از جدیدترین فناوری در سیستم امنیتی پیشرفته برخوردار هستند. سیستم های مبتنی بر NVR از سیستم های DVR انعطاف پذیرتر و پیچیده تر هستند. از این رو به عنوان سیستم های دوربین امنیتی POE نیز شناخته می شوند.

NVR

دوربین IP

از آنجا که سیستم های NVR داده های ویدئویی را در دوربین به جای ضبط کننده (Recorder) پردازش می کنند، دوربین های موجود در سیستم های NVR بسیار مستحکم تر از همتایان DVR خود هستند. دوربین های IP در اصل دستگاه های مستقل ضبط تصویر به شمار می آیند. این گزینه، تفاوت بین NVR و DVR را در سطوح بالا مطرح می کند.

دوربین های IP دارای یک مجموعه تراشه (Chipset) هستند که قادر به پردازش داده های ویدئویی هستند. این داده های ویدئویی پس از پردازش در دوربین به ضبط کننده (Recorder) انتقال می یابند. بر خلاف دوربین های آنالوگ، دوربین های IP معمولاً همه قادر به ضبط و ارسال داده های صوتی نیز هستند. سخت افزار قدرتمند تر در دوربین های IP همچنین باعث بهبود عملکرد هوشمند و تجزیه و تحلیل های ویدئویی مانند تشخیص چهره می شود.

دوربین های آی پی

کابل اترنت

مانند سیستم های DVR، در سیستم های NVR نیز دوربین باید به ضبط کننده (Recorder) متصل باشد. با این حال، نحوه اتصال دوربین به ضبط کننده (Recorder) تفاوت بین NVR و DVR محسوب می شود. سیستم های NVR برای انتقال داده از کابل های استاندارد اترنت مانند cat5e و cat6 استفاده می کنند. نصاب های حرفه ای کابل های اترنت را به دلیل مزایای زیاد آن ها به کابل های کواکسیال ترجیح می دهند. برخی از این مزایا در زیر شرح داده شده است.

مزایای استفاده از قابل های اترنت

  • کابل اترنت دوربین را با استفاده از PoE (Power over Ethernet – انتقال توان الکتریکی بر بستر کابل شبکه) تغذیه می کند. این بدان معناست که دوربین شما برای گرفتن فیلم، صدا و انرژی الکتریکی فقط به یک کابل احتیاج دارد. بنابر این نیاز به اسپلیتر های آشفته ی مشابه سیستم DVR را از بین می برد.
  • کابل اترنت با توجه به نازک تر بودن و آسان بودن اتصالات آن در مسیر نصب نیاز کمتری به حفاری دارد.
  • اترنت ارزان تر از کابل کواکسیال بوده و بسیار راحت تر در دسترس می گیرد. همچنین تعویض کابل یا توسعه سیستم نیز قابل دسترس تر و مقرون به صرفه تر از سیستم های DVR است. امروزه بسیاری از خانه ها و محل های کسب و کار مدرن با توجه به سیم کشی اترنت ساخته می شوند. چرا که نصب این کابل ها آسان تر است.
  • یکی از مزیت های قابل توجه کابل اترنت انتقال ویژه ی داده های صوتی به صورت منطقه ای برای هر دوربین است.
  • نیازی نیست که در بین دوربین ها و دستگاه های ضبط کابل کشی صورت پذیرد و فقط باید در یک شبکه بی سیم قرار بگیرند. از این رو نصب بسیار ساده تر و تمیز تر خواهد بود.
  • با وجود اینکه حداکثر طول کابل اترنت ۱۰۰ متر است و در فاصله هایی می بایست از سوئیچ های شبکه برای افزایش طول استفاده کرد، این موضوع تاثیری بر کیفیت تصویر نمی گذارد.

کابل اترنت

ضبط کننده (Recorder)

برخلاف سیستم DVR، ضبط کننده (Recorder) در سیستم NVR داده های ویدئویی را پردازش نمی کند. این مرحله قبل از انتقال داده ها، در دوربین انجام می شود. ضبط کننده های NVR فقط برای ذخیره سازی و مشاهده فیلم استفاده می شوند.

انعطاف پذیری سیستم

سیستم های NVR ذاتاً انعطاف پذیر هستند. زیرا مانند دوربین های امنیتی در سیستم های DVR لزوماً به طور مستقیم به ضبط کننده (Recorder) متصل نیستند. در عوض، دوربین های IP فقط باید در همان شبکه باشند. به این ترتیب، ممکن است شما در سراسر جهان دوربین هایی در یک شبکه داشته باشید که به NVR شما متصل می شوند و می توانند به عنوان یک سیستم جامع مشاهده شوند.

کیفیت تصویر و صدا

از آنجا که ضبط کننده های NVR سیگنال دیجیتال خالص را از دوربین ها دریافت می کنند، کیفیت فیلم در مقایسه با DVR در همان وضوح، به مراتب بهتر است. علاوه بر این با توجه به اینکه کابل های اترنت حامل داده های صوتی نیز هستند، هر دوربینی که دارای میکروفن باشد می تواند صدا را به ضوح به ضبط کننده NVR انتقال دهد.

کیفیت تصاویر NVR

خلاصه ای از بحث ” تفاوت بین NVR و DVR “

هر دو سیستم داده های ویدئویی را ضبط می کنند و قابل اعتماد هستند. اگر چه در گذشته کیفیت ویدئوی سیستم های DVR از سیستم های NVR عقب مانده بود، اما امروز این فاصله به طور قابل توجهی کاهش یافته است. امروزه تفاوت بین NVR و DVR در هزینه، نحوه انتقال داده ها و نوع دوربین ها تنزل یافته است. سیستم های NVR از مزایای قابل توجهی چون کیفیت عالی تصویر، نصب آسان، انعطاف پذیری وسیع، پشتیبانی از صداهای منطقه ای برای دوربین هایی که میکرفون دارند، برخوردار هستند.

در مقایسه با سیستم های DVR، سیستم های NVR بسیار گران قیمت تر هستند. این نکته عموما برای مصرف کنندگان تفاوت بین NVR و DVR به شمار می آید. برای افرادی که به دنبال یک سیستم امنیتی نسبتاً ساده هستند، سیستم DVR به احتمال زیاد کافی خواهد بود. اگر به یک راه حل برتر و راه حل بسیار انعطاف پذیر نیاز دارید، یک سیستم مبتنی بر NVR بهترین انتخاب خواهد بود.

در پایان عامل تصمیم گیری در انتخاب یکی از دو سیستم یاده شده می تواند بر اساس نیازهای امنیتی محل مورد نظر باشد.

مطالب جدید

EN / PR